malaysiakini logo
story-image
mk-logo
Berita
Azam jamin pantau kes 1BestariNet
Diterbitkan:  Oct 25, 2024 2:47 PM
Dikemaskini: 6:47 AM
ADS

Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki menyuarakan komitmen untuk memantau secara rapat siasatan ke atas 1BestariNet yang sedang berjalan.

Bercakap dengan media di Putrajaya hari ini, Azam menggesa semua pihak agar bersabar dan memberi masa kepada pegawai untuk melengkapkan siasatan secara terperinci.

“Saya tangguhkan dahulu pengumuman apa yang patut, nanti tunggu sehingga pegawai saya selesai menjalankan siasatannya.

“Saya (juga) sentiasa memantau siasatan ini dari semasa ke semasa jadi buat masa ini, tak payah tanya orang lain, tanya saya sahaja tentang perkembangan (kes) itu,” katanya seperti dipetik Kosmo.

Sementara itu, Azam berkata SPRM memantau secara rapat lapangan terbang di seluruh negara untuk kemungkinan berlakunya kegiatan counter setting melibatkan cubaan membawa masuk warga asing secara salah di Malaysia.

ADS

“Kami sentiasa memantau semua lapangan terbang, yang menjadi pintu masuk untuk warga asing ke negara.

“Bagaimanapun, KLIA adalah pintu masuk utama, jadi kita tumpu usaha di sana,” katanya seperti dipetik New Straits Times.

[Baca berita asal]



Sertai saluran WhatsApp Malaysiakini BM sekarang untuk mendapatkan perkembangan berita terkini!

Lihat Komen