BERITA

Bayi 3 bulan maut disyaki didera

Bernama

11 Sep 2019, 12:42 pm

Dikemaskini setahun lepas

A
+
A
-

Seorang bayi perempuan berusia tiga bulan maut disyaki didera ibunya di Bandar Cheneh Baru di Kemaman, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Supt Hanyan Ramlan berkata dalam kejadian kira-kira 11.30 pagi itu, bayi itu dibawa ke Klinik Kesihatan Cheneh oleh bapanya dalam keadaan lemah.

Pihak klinik katanya telah memberi bantuan kecemasan untuk menyelamatkan bayi tersebut namun gagal dan mendapati terdapat unsur penderaan pada bayi malang itu.

“Menurut lelaki tersebut, semasa dia pulang ke rumah untuk menghantar makanan pada isterinya pada pukul 10 pagi, dia melihat isterinya berbaring di sebelah bayi berkenaan.

“Kemudian dia bertanya kepada isterinya mahu makan ke tidak tetapi isterinya mengatakan telah menghantar anaknya ke syurga. Mendengar penjelasan itu, dia serta-merta terus membawa anaknya ke Klinik Kesihatan Cheneh,” katanya dalam satu kenyataan di Kemaman hari ini.

Hanyan berkata kes tersebut kini dalam siasatan polis.

Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.