BERITA

Muhyiddin harap lantikan Mazlan tak jejas kepimpinan Bersatu Johor

27 Mei 2019, 3:00 petang

Dikemaskini setahun lepas

A
+
A
-

Pelantikan Ketua Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Bahagian Tebrau Mazlan Bujang sebagai Pengerusi Bersatu Johor yang baru diharap tidak akan menjejaskan hubungan antara kepimpinan parti itu di negeri ini.

Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin berkata apa yang penting, kerjasama dan perpaduan perlu menjadi pegangan kepemimpinan parti itu di negeri ini.

"Surat (pelantikan) sudah dikeluarkan secara rasmi, jadi dia (Mazlan) jalankan tugaslah," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Berbuka Puasa Pemimpin Bersama Masyakat di kediaman Menteri Besar Johor, Saujana, di Johor Bahru malam ini.

Ditanya adakah pelantikan Mazlan itu akan menjejaskan kelancaran pentadbiran negeri ini berikutan Menteri Besar Johor Dr Sahruddin Jamal tidak memegang sebarang jawatan dalam parti, Muhyiddin yang juga Menteri Dalam Negeri berharap tidak akan berlaku perkara sedemikian.

"Saya harap tidak begitu pasal yang pentingnya kita hendak menentukan pentadbiran negeri di bawah MB (Menteri Besar), pertamanya, mendapat sokongan padu daripada seluruh lapisan pimpinan Pakatan Harapan dan Bersatu.

"Yang keduanya, sokongan daripada rakyat jelata, itu penting supaya proses pentadbiran negeri berjalan lancar dan saya yakin MB mampu menggalas tugas, yang penting kita utamakan kerjasama dan perpaduan. MB ini adalah yang mewakili semua kaum dan kumpulan...dia tiada pilih kasih," katanya.

- Bernama

Jadilah pelanggan Malaysiakini untuk menyokong media bebas menyalurkan sumber maklumat dalam negara yang boleh dipercayai. Bersama membina Malaysia yang lebih baik.

Langgan dengan hanya RM200 setahun atau RM20 sebulan.