Pengiklanan

  Dr M: Saya nak kempen Anwar bukan forum dengan Hadi

  (Dikemaskini )
  Berita

  PRK PD | Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menolak pelawaan untuk berforum dengan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang ketika kunjungannya ke Port Dickson, esok.

  Bagaimanapun, Dr Mahathir tidak menolak kemungkinan untuk berforum dengan Abdul Hadi pada waktu lain.

  Dr Mahathir menegaskan beliau ‘turun’ ke Port Dickson esok hanya bagi berkempen untuk calon Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

  “Tak payahlah (untuk berforum dengan Abdul Hadi). Malam esok saya pergi (Port Dickson), tapi bukan nak forum dengan dia. Saya nak pergi kempen untuk Datuk Seri Anwar,” katanya kepada media selepas menghadiri majlis makan malam Persatuan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu Malaysia (UNAM), di Kuala Lumpur malam ini.

  Abdul Hadi hari ini menyatakan hasrat untuk mengajak Dr Mahathir menyertai forum bersamanya ketika Perdana Menteri datang ke Port Dickson, esok.

  Menurut Abdul Hadi, beliau tiada masalah apabila Dr Mahathir mahu turun ke Port Dickson bagi membantu kempen Anwar yang akan bertanding di kawasan itu.

  Ketika ditanya sama ada beliau sudi menerima pelawaan Abdul Hadi, Dr Mahathir berkata : “Tak payahlah. Waktu lain boleh lah.”

  - Bernama

  Tukar kepada versi desktop untuk bacaan lebih baik.

  Tukar sekarang Tidak, terima kasih