BERITA

Mukhriz tak pasti sama ada Dr M serius jadi PM lagi

Kow Gah Chie

2 6月 2017, 2:28 凌晨

Dikemaskini 3 tahun lepas

A
+
A
-

Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Datuk Seri Mukhriz Mahathir berkata beliau tidak pasti setakat mana seriusnya bapanya tentang memegang jawatan perdana menteri.

Apabila ditanya sama ada Tun Dr Mahathir Mohamad hanya bergurau atau serius mengenai jawatan perdana menteri, Mukhriz berkata beliau tidak tahu.

"Saya tidak tahu,.. Anda beritahu saya. Melihat pada laporan media pada tajuk yang bercanggah, saya tidak tahu yang mana satu nak percaya.

"Sesetengah daripada anda berkata beliau telah kata tidak, sesetengah kata beliau kata mungkin, dan ada yang berkata (beliau kata) ya.

"Saya keliru dengan pemberita," katanya ketika ditemui di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.

Mukhriz berkata beliau belum bertanya bapanya mengenai perkara itu.

Bagaimanapun, katanya, BERSATU masih belum membuat keputusan mengenai calonnya untuk jawatan perdana menteri.

Dalam sesi langsung Facebook semalam, Dr Mahathir mengakui beliau mungkin terpaksa mempertimbangkan cadangan menjadi perdana menteri sekali lagi - jika Pakatan Harapan (HARAPAN) merancang sedemikian.

"Saya tidak boleh membelakangkan kawan-kawan saya dalam HARAPAN. Kalau mereka mempunyai cadangan seperti itu dan dipersetujui, mungkin saya terpaksa menimbangkannya," Dr Mahathir dilaporkan berkata.

[Baca berita penuh]

 

Mulai 15 Oktober 2020, Malaysiakini versi BM memperkenalkan sistem komen baru yang lebih baik.

Untuk berhubung secara telus dan bertanggungjawab dengan pengulas lain, pembaca BM kini perlu menjadi pelanggan berbayar. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.

Komen